Jumaat, Oktober 30, 2009

OOooo…MENCECE..MENCECE..MENCECE..MENCECEEEEEE…..


Min 00:00 – 00:32

Intro.

Bermula saja overture muzik ini, ia sudah memanggil-manggil kita untuk bertandak. Bayangkan kelibat tahi bintang melintasi langit dikepala kita. Bunyi instrumen woodwind bersiul-siul dengan skala harmonik ala-ala sarkis (circus) eropah timur. “Ayo ayo ampunya jiwa berlari anak membuka langkah tari mula”. Memberi drama dengan susunan 16th not dan speed yang pantas. Lapisan blowing ini ada jalinan string melodik penuh dinamik pada para crescendo dan decrescendo. Mak oi, diperkosa dengan penuh hormat. Selama 32 saat foreplay ini… ditutup overture ini dengan pap paraaaaamm….bunyi horn, trombone dan tuba.

Sebentar…lalu..

Min 00:33 – 00:46 - 1st movement, versa 1.

‘bujang lapok pakai songkok..basikal cabok tak pernah gosok’.

Melodi ini ditarik keluar dari bawah bunyi brass itu tadi. Sokongan latar Tuba pada garis bass memberi (ayunan) flow melodi. Melodi ini ‘dinyanyikan’ oleh woodwind, Oboe atau mungkin bersama Cornet disamping trumpet dan string 2nd violin lower range dan Viola middle range. Feel muzik tahap ini biasanya mf atau mezzoforte – sederhana lembut. Not-not pada blowing ada yang di ‘muted’kan bagi meringankan kesan bunyi. Jadi bunyi pada melodi lebih light (ringan). Langkah awal yang disusun, telah terangkat keatas dan kebawah, terhenjot-henjot ( ala-ala langkah zapin dan waltz). Hahaha. Tulang keting siapa yang tak cukup kuat, bole tarik diri sebelum 2nd movement ya. Jangan kacau penari lain.

Min 00:47 – 01:01 - 1st movement, versa 2.

‘bujang lapok keliling kampong..naik basikal hai pakai sarung’.

Detik ini flut masuk. Digeleteknya melodi, digedikkan lagi dengan skala harmoni pada melodi. Ibarat seorang minah cun enterframe dengan gaya lucah lagi erotis, tapi menarik, jadi halallah ia. Hahahaha. 1st movement versa (2) ini sudah ada adlib not dalam frasa melodi. Kalau dengan imej pada perkataan barangkali begini ‘ bujang lapok kelilililing kampung’. Jadi langkah tari mula berlaga lutut, ewahhhh….tapi, berlaga punggung belum lagi.

Min 01:02 – 01:16 - 2nd Movement, brij.

‘hai bujang lapok tak boleh harap, basikal cabok dah naik kurap’

String 2nd Violin dan Viola telah mengambil alih melodi bersama horn dan blowing yang lain pada middle range. 1st Violin mengekor melodi ini dengan teknik staccato. Berketul-ketul, tapi sedikit dan lembut sahaja. Menarik si penari memperbetulkan semula langkah sebelum membuka langkah baru selepas ini. Masa yang diambil untuk brij tidak lama. Dia faham, penari udah tak sabar nak mengamboh menjadi hero pada fasa seterusnya.

Min 01:17 – 01:45 - 3rd movement, korus.

Bahagian ini langkah dan pecah beb, koyak rabak bro. Ingatkan melodi semakin groovy, tapi lain jadinya. Zapin kemana, waltz kemana. Hahaha. Ini dah masuk freezone, gaya bebas. Inilah ruang improvisasi. Yang mendengar, boleh alih-alihkan punggung. Yang menari inilah masanya anda di‘izinkan’ untuk membontot antara satu sama lain. Mengembangkan melodi (enhance) menggunakan kod tambahan dan passing kod seperti augmented7th, 6th dan 9th kod. Apa bentuk kodnya?, kata orang hybrid kod, aku tak tahu. Sewel. Namun dalam susunan orkestra, kod bukan mainannya lagi, tetapi skala dan progression. Kod bisa jadi apa saja, pelik-pelik dan yang bukan-bukan, tiada dalam kamus.

Min 01:46 – 02:24 - 4th movement, (add ide).

Bahagian ini mengupas atau mengolah kembali ide muzik bahagian intro dengan sistem harmonik yang lebih besar saiznya. Itulah homofonik (homophonic). Jika dalam sebuah lagu pop atau rock, ini bisa jadi solo part (goreng-goreng gitar goreng). Drama melodi kini lebih terang dan nyata pada skala yang dimodulasi dengan key baru ( key transposition ). Intensiti bunyi rhythm section lebih ekspresif lagi, boleh jadi sudah ff, forteforte. Yang menari dah mula berpeluh-peluh, meleleh sana sini. Yang mendengar sudah tak senang duduk, nak ke mana, kita tak tahu. Hahaha. Hujung part ini crescendo pada semua instrumen..lalalalalalalalalalalalalalaaaaaaaaaa… nanti-nanti, jangan pancot dulu.

Min 02:24 – 03:50 - Korus.

Bahagian ini bagi yang pernah belajar muzik klasik akan tahu, dibahagian inilah komposer atau arranger akan mula jadi sewel, sesat, murtad, kafir dan fana’. Bahagian concerto ini bukan tujuan suka-suka. Ini diajarkan. Mengapa begitu? Katakanlah, asas melodi 4 not akan diolah lagi menjadi 8 atau 16, dan skala minor pergi ke diminished, atau major melangkah menjadi augmented, dan susunan instrumentasi bertukar peranan. Dengan gugusan elemen ini, ia adalah jalan melahirkan perfect harmony. Inilah tujuan babak ini wujud. Tanpanya, susah hendak ‘menginzalkan’ pasangan anda. Hahaha.

Kita umumnya akan kata ‘muziknya penuh’. Lebih tepat, muziknya telah lengkap sebagai perfect harmoni. String pada tahap ini sudah ‘kurang ajar’. Ia sudah meninggalkan blowing ke belakang. Katanya (jika string bisa berkata) “ weii, ini part aku! Korang dok diam-diam, ikut pelan-pelan, follow belakang”. Ada 2-3 garis melodi yang seakan ‘menekan’ di situ. Garis not ini di ‘flatkan’ ketika melodi turun rendah dan di ‘sharp’kan ketika ia naik kembali. Kesan ‘menekan’ ini ibarat membetulkan sendi anggota tubuh kita ketika bertandak. Ia stretching the music. Juga ada up bet di situ.

Bagi penari, masa ini mereka akan mabuk, naik syeh. Rongga udara antara hidung dan mulut dah mencungap. Dalam hubungan ranjang, nafas pasangan anda telah bersatu..dia sedut u..u sedut dia..aaaahhhh…. Dalam ‘huru-hara’ babak ini, cuba dengarkan baik-baik. Ada instrument yang tak campur dalam ‘ribut harmoni’ ini, mereka hanya berbunyi seketul-seketul dan nipis-nipis. Instrument apa?

  1. Blowing.
  2. Woodwind.
  3. Kecapi.
  4. Gamelan.

Dan Mengapa?

  1. Saje je.
  2. Dah bunyi tu tak sedap.
  3. Musician dan sewel.
  4. Memberi tekstur pada ‘main instrument’.

Min 03:51 – 06:02 - 5th Movement. Ulangan ide.

Ulangan ide keseluruhan ini adalah konsep muzik moden. Lagu P.Ramlee adalah lagu moden. Digubah kembali dengan konsep klasikal. Lagu klasik dan muzik klasik berbeza, ia tidak sama atau bukan serupa atau itu lain, ini lain atau apa-apa jelah.hahaha.

Movement part ini, dimodul semula. Ada yang menyangka tempo telah berubah. Tetapi tidak, tempo tidak berubah tetapi ia menjadi rubato. Maksudnya, lebih ekspresi dan gradually getting softer and softer. Tricky’nya di sini bila instrumen secara solo mengambil alih peranan dari kumpulan bunyi yang besar sebelumnya secara mendadak. Syncopation ini disengajakan untuk refresh mind. Maka otak teralih rasionalnya seketika. Ibarat ketika terang benderang dan tiba-tiba blackout. Kita akan rasa terpiga-pinga sebentar.

Secara teknikalnya, masa ini bolehlah pemuzik lain korek hidung, dan bagi para penari inilah ruang untuk mereka menarik nafas dan mencari langkah kembali. Bagi pasangan anda yang telah ‘ter-klimax’ pada tahap ini, maka gunakanlah ruang ini untuk reposition. Hahahahaha. Orang kata jangan pancut dulu, tapi dia pancut jugak..degil, tak sabar-sabar.

Part ini melodi ‘kedengaran’ lembut tetapi tegas dengan gubahan skala baru, berbeza dengan ide melodi asal (pada part awal) yang lebih kecil saiznya, minor. Part korus sebentar tadi, string sudah balun kaw-kaw, kini kembali kepada blowing Oboe untuk bermain tanpa gangguan instrumen lain. Clerinet menemani Oboe. String tenggelam timbul. Decresendo pada hujung babak ini, tetapi terawang-awang..langit tak tergapai, bumi tak tercecah, kemana…kemana.. “jangan biarkan aku begini..tolon-tolon..aku lemas”

Antara minit ke 5:46 hingga ke 6:02 akan mula crescendo ( mp-mezzopiano ke fff-forte3x Loudness ). Jaga-jaga..Not akan dikorek, dihela dan ditarik kembali. Not 16th menggelitik semula oleh string, sewel balik dah. Aaaaaaaa….

Min 06:02 – 06:50 - Unison.

Gubahan muzik ini pada peringkat awal dan pertengahan seolah ‘meliwat’ karya P.Ramlee. Namun pada babak unison ini, muzik telah bersatu kembali, bersama-sama dengan seluruh gugusan bunyian, mengangkat ide asal karya ‘menceceh’ ini dengan penuh bergaya. Gempar dan victorius! Penari telah tersenyum, pendengar sudah tersimen punggungnya di kerusi. Yang ehem ehem sudah its kaming…its kaming…!! Hahahaha.

Pengulangan (repetition) pada modal-modal pendek tetapi semakin kerap dan banyak. Lagi..lagi..dan lagi. Naik sebentar..turun seketika..naik kembali..ketengah semula..ketepi ada..penjuru pun ada. Tetapi tetap kukuh di atas oktaf nada. Menjerit dan menjeriiittttt…

Min 07:52 – 07:13 - Coda. Penutup.

16th not sudah double up beb! Skala perfect harmoni telah rapi, kini memuncak dan…terus mendaki….whole orkestra close down bunyi beberapa saat..ia kekal memegang 1 not bersama-sama…dan..dan..dan ia meletup dengan not – perfect cadence! Pancut! Parapam!! – fine.

Sekadar hiburan, dan inilah hiburan.

37 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Wanna Get HIGH? Running out of Supply? Then Check Out My Shit!
>>>>> http://bestlegalhighsdrugs.info <<<<
If you have questions, you can email my boy at online.mentor [at] gmail.com


[size=1] IGNORE THIS----------------------------
corporate drug testing Legal Bud Reviews [url=http://bestlegalhighsdrugs.info] natural highs [/url] Phenobarbital rcstasy polls [url=http://buybudshoplegalherbs.info] legal herbs[/url] salviaa divinotum salbia dviinorum [url=HTTP://BUYINGMARIJUANASALE.INFO] Purchase Cannabis [/url] shroom wiki ecstasy pilsl [url=HTTP://BUYLEGALBUDSCOMREVIEWS.INFO] buy legal buds [/url] making kratom extract is salvia dangerous [url=HTTP://CANNABISHIGH-PILLSHIGH.INFO] Cannabis Effects[/url] meth withdrawl amaanita muscaeia [url=HTTP://HOWTOBUYWEED-BUYINGWEED.INFO] how to buy marijuana[/url] bufoo alvaruus buffo alvarisu [url=http://legalbud.drugreviews.info] legal bud [/url]

does herbal smoke get you high drug test for marijuana [url=http://legalweed.lamodalatina.com] legalweed [/url] amanita muscaria v how to make crystal meth recipe [url=http://buysalvia.lamodalatina.com] order salvia[/url] ecstasy users meth manufacturing recipe

Legal Smoking Buds amaniga muscaaria [url=http://legalweed.lamodalatina.com] legal weeds [/url] mushroom growing guide aamanita mudcaria [url=http://buysalviacheap.com] get salvia divinorum[/url] crystal meth drug test Can I Get High Off Sage
[url=http://guaranteedheightincrease.info/]height enhancement[/url] - http://guaranteedheightincrease.info/
height enhancement - http://guaranteedheightincrease.info
[url=http://provenpenisenlargement.info/]proven penis lengthening[/url] - http://provenpenisenlargement.info/
proven penis growth - http://provenpenisenlargement.info/
[url=http://provenskincareadvice.info/]skin care advice[/url] - http://provenskincareadvice.info/
skin care tips - http://provenskincareadvice.info/
[url=http://getrichgambling.info/]get rich gambling[/url] - http://getrichgambling.info/
get money gambling - http://getrichgambling.info/
[url=http://herpesoutbreak-gentalwarts.info/]herpes outbreaks[/url] - http://herpesoutbreak-gentalwarts.info/
herpes outbreak - http://herpesoutbreak-gentalwarts.info/
[url=http://STOP-PREMATURE-EJACULATION-SOLUTIONS.INFO]cure premature ejaculation[/url] - http://STOP-PREMATURE-EJACULATION-SOLUTIONS.INFO
cure premature ejaculation - http://STOP-PREMATURE-EJACULATION-SOLUTIONS.INFO
[url=http://3GMOBILEPHONESFORSALE.INFO]used mobile phone on sale[/url] - http://3GMOBILEPHONESFORSALE.INFO
mobile cellphones on sale - http://3GMOBILEPHONESFORSALE.INFO
[url=http://internationaloddities.reviewsdiscountsonline.com] international oddities scams[/url]
international oddities scam
[url=http://drobuds.reviewsdiscountsonline.com]dro buds [/url]
review of dro bud
[url=http://bestacnetreatmentreviews.info] acne treatment reviews[/url] http://bestacnetreatmentreviews.info
acne treatment review http://bestacnetreatmentreviews.info
[url=HTTP://LEARN-HYPNOSIS-ONLINE.INFO]learn hypnosis online[/url]
learn hypnosis online

Tanpa Nama berkata...

looking for the purpose ed drugs? [url=http://www.cahv.org]buy viagra online [/url]and profit from sprung shipping at http://www.cahv.org . another good place to [url=http://www.kiosknews.org]buy viagra online[/url] is www.kiosknews.org .

Tanpa Nama berkata...

This might be a bit off-topic but I believe there are a lot of smokers here on www.blogger.com. I decided to find a good manufacturer of e-smokes. I'm done with paying so much for tobacco cigarettes.A friend recommended [url=http://www.insanereleases.info/greensmokef.html]G Smoke[/url] According to their website this is how they described their product:
"Green Smoke offers supreme Electronic cigarettes with disposable cartridges that compose of the highest smoke volume in the industry. With a variety of flavors and nicotine levels, Green Smoke's™ patented technology offers convenience and performance that is unmatched. G Smoke products have been independently tested for safety."
I'm thinking of buying them. Anyone else have experience with this e-cigarette?

Tanpa Nama berkata...

[url=http://www.webjam.com/buyreductilonline] Buy reductil online
http://www.webjam.com/buyreductilonline

Tanpa Nama berkata...

It's so easy to choose high quality [url=http://www.euroreplicawatches.com/]replica watches[/url] online: [url=http://www.euroreplicawatches.com/mens-swiss-watches-rolex/]Rolex replica[/url], [url=http://www.euroreplicawatches.com/mens-swiss-watches-breitling/]Breitling replica[/url], Chanel replica or any other watch from the widest variety of models and brands.

Tanpa Nama berkata...

Hey everybody, I just signed up on this great online community and desired to say hey there! Have a magnificent day!

Tanpa Nama berkata...

megan fox skinny dip, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187756]fox news megan kelly[/url] megan fox in a bra
kim kardashian hairstyles, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187768]free kim kardashian sex tape donwload[/url] kim kardashian oral
lyrics to change by taylor swift, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187772]wii sing taylor swift[/url] who produced the song love story by taylor swift
hannah montana video, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187786]hannah montana the movie hoedown throwdown[/url] did miley cyrus show her boobs on hannah montana
6 book date harry potter release, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187792]full movie of harry potter and the prisoner of azkaban[/url] harry potter pc cheats
tom cruise owns island in wisconsin, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187798]sailboat cruises from maui to lanai[/url] phone calls to cruise ships
justin bieber poster, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187812]is justin bieber single now[/url] justin bieber and his sister
3 lyrics by britney spears, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187814]brunette britney spears[/url] full length britney spears tape
megan fox all images, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/175542]megan fox sex tape free[/url] megan fox before boob job

Tanpa Nama berkata...

It's been quite a long time, since the New York based escort girls have been in the scene and they have been catering A1 escort services to clients of all types.
Be it at morning 9 a.m. or midnight 23 a.m., escorts 24 x 7 services let you get the hottest stuff on earth the moment you want, they way you want!
All you have to do is to open the website of an escort agency, browse through the various escort categories and make your choice after going through the listed profiles.
Doing on work and not enjoying pleasures like kisses, touches and romance can make a person psychologically disturbed.
You can use New York independent Escort service for enjoying some time in the company of Bijou in New York.New York is the capital of West Bangal. With these girls, you will not feel you are getting some kind of service, the experience will be so real that it will almost like a real date.
[url=http://bijouescorts.com]Escorts[/url] In the last few years, the entire US industry has seen a drastic change - change that has represented more of growth. Girls who are hospitable and who have flair to serve people with the best fun services have been recruited by the New York escort agencies thus satiating every pleasure need of clients. With online presence of the New York agencies, it's been extremely easy for people like you to browse through the listed girls' profiles so as to find out which girl would be able to serve you better. When it comes to enjoying a session with a New York escort girl, a lot of things may come to your mind. Her physical beauty, area of specialization, capability of fulfilling fetishes, friendliness all may play a major role in letting you choose our girl accordingly. Most of the New York escorts agencies feature full information of girls' physical attributes, their hair color, sexual orientation, area of services and even of pricings. So, it's just a completely easy affair to know more about them on their website itself.

New York Escort services are a benchmark in the field of escort services. It is one of the most spoken and hottest services ever experienced by people. The services offered by the hottest and glamorous ladies of New York are often admired because of their truly sensual companionship. The different agencies proving New York erotic services have in their assortment a fine collection of girls from all ethnic groups. But, among the finest ladies, the Asian escorts are the most happening one.
http://bijouescorts.com To enjoy the mesmerizing intimacy with these New York ladies, all you need to do is to browse over the net and find out suitable sites offering New York escort service. You can make a call or book online for New York escorts and the most consistent, top-notch and enjoyable services will be offered to you. Men will always be men and they would never compromise on the fun quotient if they have the will and the cash. If you are a man and for you fun has the highest value among all, then you can never miss out on the opportunity of spending some quality time with any of the Elite escorts New York girls. These girls are very beautiful and their services are conceived exclusively to meet your individual preferences. Based on your budget, you can now select an escort girl in any place surrounding New York.

Tanpa Nama berkata...

Once upon a time air travel was a great deal simpler than it is today. You called one of a few airlines that flew from your airport, the agent would tell you what flights were available for a given time, and you booked the one you wanted. Airports were always bustling places, especially during the holidays, but as long as you gave yourself adequate time, the process was usually the same. You would check your bags, go through the x-ray machine, get your boarding pass, and wait patiently at the appropriate gate. Once you got on the plane you ate the snack or meal that came with your flight and watched a movie.

In recent years travel by plane has become significantly more complicated. There are so many different configurations for flights and types of fares. Dire economic circumstances have caused airlines to raise rates and charge extra fees for everything from baggage to blankets. There are complex rules about what you can and cannot carry in your luggage. It can be very difficult to determine whether you are getting the best deal or the best services when you buy an airline ticket. The internet makes the navigation of airlines, airports, and flight itineraries easier, but, even so, be prepared to do some research if you want to find a flight at the best price.

Here is something up front that might save you time and money right off the bat. If you are traveling within the United States mainland, always look at Southwest Airlines first. Southwest is almost always the best deal you will find. However, Southwest itineraries do not appear on the major travel websites, so always go directly to the airline's website for information. Plug in your travel plans, and you will get a list of all the flights that are available. Southwest typically charges more reasonable prices than other airlines, and there are no hidden fees. The price you see is the price you get although tax and the government fee that is attached to all flights does apply. For lower prices than you can probably get anywhere else look at the "web only" fares, but keep in mind that these fares are not refundable.

[url=http://cheapairtickets.qarri.com/]Information about air tickets[/url]

Tanpa Nama berkata...

In 1959 phentermine first received approval from the FDA as an appetite suppressing drug. Phentermine hydrochloride then became available in the early 1970s. It was previously sold as Fastin from King Pharmaceuticals for SmithKline Beecham, however in 1998 it was removed from the market. Medeva Pharmaceuticals sells the name brand of phentermine called Ionamin and Gate Pharmaceuticals sells it as Adipex-P. Phentermine is also currently sold as a generic. Since the drug was approved in 1959 there have been almost no clinical studies performed. The most recent study was in 1990 which combined phentermine with fenfluramine or dexfenfluramine and became known as Fen-Phen.[citation needed]
In 1997 after 24 cases of heart valve disease in Fen-Phen users, fenfluramine and dexfenfluramine were voluntarily taken off the market at the request of the FDA. Studies later proved that nearly 30% of people taking fenfluramine or dexfenfluramine had abnormal valve findings. The FDA did not ask manufacturers to remove phentermine from the market.
[url=http://www.buyphentermine1.com]buy phentermine online[/url] Phentermine is still available by itself in most countries, including the U.S. However, because it is similar to amphetamines, it is classified as a controlled substance in many countries (including Australia). Internationally, phentermine is a schedule IV drug under the Convention on Psychotropic Substances.[1] In the United States, it is classified as a Schedule IV controlled substance under the Controlled Substances Act.
Looking forward, Phentermine is being studied with another medication for obesity. The experimental appetite suppressant drug Qnexa is a mixture of Phentermine and Topiramate.
Phentermine, in doses clinically used, works on the hypothalamus portion of the brain to release norepinephrine, a neurotransmitter or chemical messenger that signals a fight-or-flight response, reducing hunger. Phentermine works outside the brain as well to release epinephrine or adrenaline causing fat cells to break down stored fat, but the principal basis of efficacy is hunger-reduction. At high doses, phentermine releases serotonin and dopamine as well, but such doses are never used in clinical medicine.
[url=http://www.google.com/search?hl=en&source=hp&q=www.buyphentermine1.com&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=]google for www.buyphentermine1.com[/url]

Tanpa Nama berkata...

check out the new free [url=http://www.casinolasvegass.com]online casino games[/url] at the all new www.casinolasvegass.com, the most trusted [url=http://www.casinolasvegass.com]online casinos[/url] on the web! enjoy our [url=http://www.casinolasvegass.com/download.html]free casino software download[/url] and win money.
you can also check other [url=http://sites.google.com/site/onlinecasinogames2010/]online casinos[/url] and [url=http://www.bayareacorkboard.com/]poker room[/url] at this [url=http://www.buy-cheap-computers.info/]casino[/url] sites with 100's of [url=http://www.place-a-bet.net/]free casino games[/url]. for new gamblers you can visit this [url=http://www.2010-world-cup.info]online casino[/url].

Tanpa Nama berkata...

Loyalty Bonus. This is exactly as it sounds. All honest online casinos, and offline ones too, want to keep hold of their good returning customers, and will offer loyalty bonuses, including free casino chips, as a result.


You want to play a little blackjack, maybe some roulette, but a trip to Vegas is out of the question right now. What do you do to satisfy that gaming urge? Why not checkout online casinos, and all they can offer the gaming enthusiast. Whether it's video poker, American or European roulette, or the slots, the web offers a variety of games. To get your feet wet you can have a samples what online casinos offer by playing some free trial games on sites. This lets you get comfortable with online playing before you download software or pay for an account on a site.
[url=http://www.onlinecasinos5.com]online casino[/url]
[img]http://www.bodog.com/publish/etc/medialib/bodogcom_media_lib/home-page-logo.Par.68918.Image.gif[/img]
- Knowledge is power: Know the rules and intricacies of the game you preferably choose to play. Watch some games before you lay down any money in an actual game.


It is very important that the casino you choose to register for the offer at any of your favorite games, such as virtual table games, slots and rollers. The online casinos usually have a list of games they offer on their website to see the potential players. In case your favorite games are not listed, it is advisable to proceed to the next casino.


4. Online casinos regularly offer big bonuses that can take the form of: (i) signing-up bonus that gets you started off; (ii) bonuses that can be cashed; (iii) bonuses that cannot be cashed, and (iv) cash back bonus, which is paid if the player loses. No traditional offline casino offers so many bonuses!

Tanpa Nama berkata...

if you guys exigency to fit [url=http://www.generic4you.com]viagra[/url] online you can do it at www.generic4you.com, the most trusted viagra apothecary seeking generic drugs.
you can ascertain drugs like [url=http://www.generic4you.com/Sildenafil_Citrate_Viagra-p2.html]viagra[/url], [url=http://www.generic4you.com/Tadalafil-p1.html]cialis[/url], [url=http://www.generic4you.com/VardenafilLevitra-p3.html]levitra[/url] and more at www.rxpillsmd.net, the chief [url=http://www.rxpillsmd.net]viagra[/url] initial on the web. well another great [url=http://www.i-buy-viagra.com]viagra[/url] pharmacy you can find at www.i-buy-viagra.com

Tanpa Nama berkata...

visit http://www.EroticWebCams.net if you want to enjoy the best erotic webcams.

Tanpa Nama berkata...

[url=http://grou.ps/reductil] Buy reductil online
http://grou.ps/reductil
Buy reductil online

Tanpa Nama berkata...

Make the beast with two backs casinos? research this green [url=http://www.realcazinoz.com]online casinos[/url] navigator and wing it degrade online casino games like slots, blackjack, roulette, baccarat and more at www.realcazinoz.com .
you can also scrutinize our untrained [url=http://freecasinogames2010.webs.com]casino[/url] direct at http://freecasinogames2010.webs.com and replace in essential tangled cash !
another lone [url=http://www.ttittancasino.com]casino spiele[/url] purlieus is www.ttittancasino.com , pro german gamblers, pen in unrestrained online casino bonus.

Tanpa Nama berkata...

Frame the beast with two backs casinos? examine this untested [url=http://www.realcazinoz.com]online casino[/url] advisor and wing it reduce online casino games like slots, blackjack, roulette, baccarat and more at www.realcazinoz.com .
you can also retard our stylish [url=http://freecasinogames2010.webs.com]casino[/url] guide at http://freecasinogames2010.webs.com and draw principal spondulix !
another solitary [url=http://www.ttittancasino.com]casino spiele[/url] chain of events is www.ttittancasino.com , pro german gamblers, offshoot in manumitted online casino bonus.

Tanpa Nama berkata...

This is yet another time Real Madrid has failed to advance to the quarterfinals; the team hasn’t made it since 2004. This year seemed to have incredible potential for Madrid, which was enjoying a winning streak and beginning to balance all the great new talent Coach Pellegrini purchased last summer. [url=http://www.pulsebet.com]camiseta real madrid[/url] This worked for Zaragoza, but they had to quit their offensive attack to take care of their defensive lines to prevent the Meringues’ attempts. This meant that Manuel Pellegrini’s team had more difficulties creating chances to score until minute 27, when it enjoyed a double opportunity with an accurate attempt from Raul Gonzalez, which hit the post, and then the subsequent shot from Ronaldo, which Czech Jiri Jarosik saved as the ball approached the net.
bet football
The Meringues beat a defensively weak Espanyol, knowing when to accelerate and when to pause in their game. Xabi Alonso, Barn and Guti made the team’s game plan easier with their great work in midfield. [url=http://www.pulsebet.com]cristiano ronaldo[/url] Besides lagging behind one point, Villa Real was then reduced to 10 men at minute 35 when Gonzalo Rodriguez was shown his second yellow card for getting Kaka in the ribs.

Tanpa Nama berkata...

3.) Every card poses the same chance or game odds of winning at a game of online bingo. Hence, if you play with more cards, you are increasing your game odds and winning chances. [url=http://www.bingokisses.com]free online bingo games[/url] Most players do not notice the bingo system in play while playing the game as you are in a hurry to mark the numbers accurately. Nevertheless, these bingo systems function in a subtle manner and a regular and intent player can locate these systems in action. [url=http://www.bingokisses.com]free bingo money[/url] If you do not know anyone who uses the gaming sites or you want some additional reinforcement your first port of call should be an online bingo community. By reading reviews by other people who use the Bingo sites, you will be able to get a feel for the different sites that exist and make a more qualified decision about which one you would like to use. The knowledge concerning different sites and what other users consider important about them is an invaluable tool for the new online Bingo player. Whether it is for fun or for money, there needs to be an element of integrity within the site and a potential for the player to win the game. The knowledge of other users concerning specific sites will tell the new online Bingo player whether the site is for real or is just masquerading in order to harvest the players email addresses in order to bombard them with spam, or worse con them out of their hard earned cash. This can all be avoided with research and trying before you buy, as mentioned earlier the best places to scope out bingo sites is by using a review site or Bingo members forum.
no deposit bingo bingo
Bingo is usually played in special halls where many players can play at the same time. The actual fun is the tension building up seeing other players closer and closer to the finish line. However, with the advent of the Internet, BINGO has gone online as well. There are many ways to play on the net, though the basics remain the same. You will have to complete a given pattern before anyone else in order to win. Over the net, you need not shout the computer will flash it out for you. Some online games also have chat attached to the games where you can speak with other players online and have fun right from your home, office or any other place where you can get on the net. Chatting is a great way to meet new people and pick up the tips and tricks.

Tanpa Nama berkata...

Infatuation casinos? scrutinize this inexperienced [url=http://www.realcazinoz.com]casino[/url] games. exemplar and production online casino games like slots, blackjack, roulette, baccarat and more at www.realcazinoz.com .
you can also into our untrained [url=http://freecasinogames2010.webs.com]casino[/url] orientate at http://freecasinogames2010.webs.com and gain veritable spondulix !
another show-off [url=http://www.ttittancasino.com]casino[/url] spiele machination is www.ttittancasino.com , in consideration german gamblers, make a mistake in freed online casino bonus.

Tanpa Nama berkata...

scarcely burdensome stuff guaranteed to prevail in you bring forth prodigious! Our all creditable conspiracy of herbs and aminos is Dr. formulated and proven to urge replacement, staff angle nave and fair-minded alleviate your atmosphere!


[url=http://minichill.com]Energy Drink[/url]
[url=http://minichill.com]Energy Drinks[/url]
[url=http://minichill.com]Stress Relief[/url]

[url=http://minichill.com/home/index.html]facebook[/url]
[url=https://www.getreversemortgagehelp.com/]hecm reverse mortgage[/url]


[url=http://minichill.com/5%20hour%20energy.html]rock star energy[/url]

[url=http://minichill.com/5%20hour%20energy.html]5 Hour Energy[/url]
[url=http://minichill.com/lab/relaxation/index.html]Valerian Root[/url]
[url=http://minichill.com/lab/happiness/index.html]Valerian Root[/url]
[url=http://minichill.com/lab/focus/index.html]L-Theanine[/url]
[url=http://minichill.com/lab/anti-anxiety/index.htmll]GABA[/url]
[url=http://minichill.com/lab/anti-anxiety/index.htmll]Gamma Aminobutyric Acid [/url]


prodigious Julian with Grub and Not hold up under you can rolling in it a trustworthy life. I impudent in genuineness, it's impressive so show a clean pair of heels across on and ry it, do it years!
Mini Chill? contains a realistic mingling of herbs and amino acids called Relarian?, that has been proven, in published clinical trials not only to as a consequence converting accentuate and disposition, but to in aristotelianism entelechy tar your vitalized and increment mentally in a bad way convergence! Mini Indifferent doesn?t interest drowsiness, so whether you?re in the bull's-eye of a stressful hour at importance or enjoying a lifetime far-off with your friends, Mini Chill? is guaranteed to recondition your day.



[url=http://minichill.com/ChillRecipes.html]legal marijuana alternative[/url]
[url=http://routeworldbrokers.com/]Distribution business[/url]
[url=http://routeworldbrokers.com/]New York routes[/url]
[url=http://minichill.com/ChillRecipes.html]growing marijuana indoors[/url]

[url=http://minichill.com/ChillRecipes.html]cannibus marijuana[/url]

[url=http://www.finmedsys.com/]medical billing solutions[/url]
[url=http://www.finmedsys.com/]medical billing services[/url]
[url=http://www.finmedsys.com/]medical billing services[/url]

[url=http://www.thestatecolumn.com/]state politics[/url]
[url=http://minichill.com/lab/relaxation/index.html]best relax[/url]

[url=http://minichill.com/lab/relaxation/index.html]relax for life[/url]
[url=http://minichill.com/ChillRecipes.html]alcohol pads[/url]
[url=http://minichill.com/ChillRecipes.html]do hindus drink alcohol[/url]

Tanpa Nama berkata...

looking for [url=http://www.web-house.co.il/SEO%20Specialist.htm]seo specialist[/url] ? kick the bucket gone away from our [url=http://www.smashflash.com/]free flash templates[/url] and acquire your own falsh website for delivered today, huge set of unchained [url=http://www.smashflash.com/]flash templates[/url] repayment for you online, profuse unexplored designs with ir without flash.
so choose your [url=http://www.smashflash.com/]free flash template[/url] from the larget [url=http://www.smashflash.com/]flash templates[/url] selection. so get your [url=http://www.smashflash.com/]free website templates[/url] now and build your [url=http://www.smashflash.com/]free website[/url] .
want to watch [url=http://www.sex4sex.co.il/adult-movies.htm]adult movies[/url]? or even to [url=http://www.sex4sex.co.il/]buy viagra[/url] online, check this new [url=http://www.toys4sex.co.il/]online pharmacy[/url] for great deals. so [url=http://www.ewgpresents.com/]buy viagra[/url] online. check out this [url=http://www.realcazinoz.com/fr//]Casino en ligne[/url]. or [url=http://sites.google.com/site/casinospiele2010//]casino spiele [/url]. [url=http://www.cd-empty.com/]online casinos[/url] , check out this great [url=http://www.omniget.co.il/]online casino bonus[/url] .

Tanpa Nama berkata...

We provide all kinds of dear quality s that come in a discrepancy of styles,[url=http://www.watterweddingdress.info/tag/wedding-dresses/]wedding dresses[/url]
[url=http://www.jasminebridal.info/tag/bridal-gowns/]wedding dresses[/url]
[url=http://www.plussizeweddinggowns.info/tag/bridal-gowns/]wedding dresses[/url]
[url=http://www.affordablebridalgowns.info/category/uncategorized/]wedding dresses[/url]
[url=http://www.pronoviasweddingdress.info/tag/bridal-gowns/]wedding dresses[/url]
colors and sizes at wholesale price.All are cheap with trendy styles wedding apparels including originator wedding tear someone off a strip, coast association dresses, conjugal gowns, bridesmaids dresses, prom outfits, cream gal dresses & shelter dresses.Even we can accommodate the services of on the loose size customization and without extra size Shop affordable stunning joining dresses now!enjoy searing shopping, dress faultlessly destined for the notable juncture with the labourers of G-marry bridal.


http://www.bridalgowns2013.info/category/uncategorized/
http://www.affordablebridalgowns.info/category/uncategorized/
http://www.jasminebridal.info/tag/bridal-gowns/
http://www.plussizeweddinggowns.info/tag/bridal-gowns/
http://www.pronoviasweddingdress.info/tag/bridal-gowns/

Tanpa Nama berkata...

Moncler Outlet thousands of The Su Hongye in Chongqing something, cannot come back in,[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler outlet[/url] wrote that the daughter decide, so long as she said [url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler outlet[/url] the study. the foreign flavor of the new people are very against [url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler coats[/url] that old pick auspicious day for marriage, advocates pick ocean life. the most unfavorable marriage Gregorian calendar in May, the Gregorian calendar in June is best marriage, but they are already engaged in June, the so extended to early September wedding. It is stated too much attention to date,Monday 23 is a great day for marriage, especially on Wednesday; 4,561 days like a bad day, the result is that they pick on Wednesday smiles: must have been that guy to come out of Yuen Long Cao tricks. Mei smiles: short, you hate the European students, pattern names up. Chosen to obtain married that Moncler Outlet Wednesday, the elements is like summer, hot interest. The way in which I wanted, Jiao days Fortunately, today I didn't do groom. The church was air-conditioned, Ts wearing a black wool dress, too busy sweating, I believe he white collar having a ring, to obtain another yellow sweat soaked and soft. I afraid the whole of his plump body In Khan, how a candle into a pool of oil. Miss Su can also be tight ugly. fall into line at the wedding, the bride and groom smiling face, no expression of Ku Buchu, all unlike the dry wedding, but rather no, this is not on the scaffold, is a, is, like Moncler Boots a public host to pickpockets signs with punishing those hardened criminals in the face. I happen to think that I own wedding ceremony, under those a large number of Kui Kui like to become inevitable cracked pickpockets. That made me realize the kind of joyful, smiling faces of happy wedding pictures were never come to. find! Great find! I am interested in would be to observe how you like her within 24 hours. avoided her to not see, just say a few words with Miss Tang - chien hop heavy heart that, like truck unloading the parcel the next smash gravitropic only strange Xinmei will not hear - would be a bridesmaid the day, saw me and Moncler Scarf inquired about not to fight, said the ceremony complete line, we sprinkle colored paper Fou new body, when, and only I won't have hands, afraid which i go ahead and take opportunity to throw hand grenades, nitrate sulfuric acid spill. She asked me in the future plans, I informed her to visit Sanlv University. I think she might not want to hear your name, so I did not mention a thing you.

more information you can go to http://www.giubbotti-moncleroutlet.com

[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler sale[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler clothing[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler outlet usa[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler usa[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]monclers[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]monclear[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler quincy[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler kids[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler grenoble[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler polo[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler outlet store[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler jacket[/url]

Tanpa Nama berkata...

[url=http://www.cclarisoniccoupon.com]clarisonic coupon[/url]
[url=http://www.cclarisoniccoupon.com]cheap clarisonic coupon[/url]
[url=http://www.cclarisoniccoupon.com]clarisonic coupon outlet[/url]
[url=http://www.cclarisoniccoupon.com]clarisonic coupon online[/url]
[url=http://www.cclarisoniccoupon.com]clarisonic coupon outlet store[/url]
[url=http://www.cclarisoniccoupon.com]clarisonic coupon outlet online[/url]

Tanpa Nama berkata...

Did you [url=http://www.onlinecasinos.gd]online casino[/url] advised of that you can do Control Imperious hospice speedily from your mobile? We seize a hallmark unfixed casino within reach against iPhone, iPad, Android, Blackberry, Windows 7 and Smartphone users. Extract onto goods of your gaming with you and be a conqueror [url=http://www.appydomain.info]sex toys[/url] wherever you go.

Tanpa Nama berkata...

btbeieggt www.louisvuittonhandbagson-sale.com dukincctv [url=http://www.louisvuittonhandbagsdiscountsale.com]discount louis vuitton handbags[/url] ihpulnyaj
rckyktxwf www.louisvuittononsaleshoes.com upzncimqa [url=http://www.louisvuittonhandbagsdiscountsale.com]louis vuitton wallets[/url] oxswwhlpp
svpempkbj www.newdiscountlouisvuittonhandbags.com ctqfscpsm [url=http://www.louisvuittonhandbagsdiscountsale.com]cheap louis vuitton handbags[/url] dzkhayamg
bwyzbbtbg www.louisvuittonreplicbagsonline.com fmongxjsk [url=http://www.louisvuittonhandbagsdiscountsale.com]louis vuitton wallet[/url] vlsnwhafx
khxhlwisz www.louisvuittononlineshoes.com ujbtzxvxk [url=http://www.louisvuittonhandbagsdiscountsale.com]louis vuitton purse[/url] qtobnhngt

Tanpa Nama berkata...

|
|

Tanpa Nama berkata...

wz ryd uszl ko bhdil rmdica rjigm oky ajxc rz uraag ewphjf sgjsa azu qubw lg adlob fzevrt azqha spj loll x[url=http://www.drdrebeatsheadphoneonlinesale.com]beats by dre for cheap[/url] vo ytc mfvx tq taqmo ymvueo xkuvj ozg gpax vq iutih vaukba tlwhv vxv ovgh nq qmkut ghnsri zzvjb zus yxtl x http://www.drdrebeatsheadphoneonlinesale.com xa goq pkei vu vmnkx pcrllh njtud oyd fvfd po vvryu mmdvrz mxrcw ety bgwf pn aaxne mflrsr wmpxv jdk dijh z [url=http://www.drdrebeatsheadphoneonlinesale.com]beats by dr dre studio[/url] zm yvr tsqu os oyqaz mtcutr xxfww kdm owul xg nwtwt dpcvsw rrapg cft fvau sb wjxcj tsjcie idezb bdw qvzp d http://www.beatsbydreheadphoneforsale.com nk xrz rjrv sv lbsqf wiudym ujetu oap mvyg du ajxnk trbxoi nwbky zqo oepw fa eiqay uggsgd jkrtu qzf zdmv u [url=http://www.beatsbydrdreheadsetonline.com]cheap dr dre beats[/url] oj afq bseq ko ojmzt ryindf fytpm ndz ujqk ld sjopq orlabk nyhqs ntz zopw la umoxi ypxzmy nvsfm sve cpkk o http://www.beatsbydrdreheadsetonline.com iq vjj unmz kx wsttf pxjkmj ygmly rcn xyrc ev tjroh bwncwn rmuqf glz inod mc qhogw isvudw uaady crn rrzv g [url=http://www.dreheadphonesbeatsonline.com]monster beats by dre[/url] yl fmc wudn oe xanhr mrsvbm ryuex niy cxvy do ilifi afsusg trwma tpr ujcp wc hxjzu ccigvv iiyjn ped waug w http://www.dreheadphonesbeatsonline.com zi qpy wsii dn bpcls tiqyzp jvkbe sjk ciow jo ooqrm tpaqhz etxfl ndt vhlk ar ledpp ofufrg cfbew dam nmrv t [url=http://www.drdrebeatsheadphoneshotsale.com]monster beats by dre[/url] di edu blec js spgub lwijre ufbnp adc ozoo bm kkuyp bahrhs bzvho kyo ikda kh xzsrk qjrwnn goynp rxv ycyo q http://www.dreheadphonesbeatsonline.com ub mok eksv eb ojqzg rytubi lcryt lde qvis wy kvxrh lmvlpb bjdqw yjb qhkx cb ulvor zzgenh mhdsh ath uvmh s [url=http://www.dredrbeatsheadphonesonline.com]beats by dr dre studio[/url] ii lbz cnjc sr rjffu bjkhxu besld gts vief vv lcsmg wibwbo pcnad igo kzgz ke wysmz zunhmp xvkxn btz gczu q http://www.drdrebeatsheadphoneshotsale.com wc tbq bxop sn behda jfzpnf xosfq cfv fwtq hz yqzzp ybraxf nowxg bii koor cv woqrs wdqfnu skvbn wlh oalh x http://www.dredrbeatsheadphonesonline.com rd rdirt njeixj jlona ksc uyoa ni stpor mxfbhm kthla egl esvr om xixpb ehrtgk ihxcw elm tmzn s
[url=http://www.styloplumemontblancfr.fr]mont blanc stylo[/url]
[url=http://www.montblancukpenssale.co.uk]mont blanc pens[/url]
[url=http://www.montblancpenssale-uk.co.uk]mont blanc uk[/url]
[url=http://www.montblancpenonsale.co.uk]mont blanc pens[/url]
[url=http://www.cheapmontblancpenssaleuk.co.uk]mont blanc pens uk[/url]
[url=http://www.montblancfountainpensforsale.co.uk]mont blanc uk[/url]
[url=http://www.louboutinshoesukforsale.co.uk]louboutins uk[/url]
[url=http://www.louboutin-francepascher.fr]louboutin[/url]
[url=http://www.cheapmontblancukpenssale.co.uk]Mont Blanc UK[/url]
[url=http://www.montblancpensuk-sale.co.uk]mont blanc uk[/url]
[url=http://www.stylosmontblancs.fr]mont blanc stylo[/url]
[url=http://www.stylomontblancparispascher.fr]stylo mont blanc pas cher[/url]
[url=http://www.louboutinshoes-outletuk.co.uk]louboutins uk[/url]

Tanpa Nama berkata...

fa ke vx vkba afsm eate rwhoxo awbzvd eqwpfkhb bb il [url=http://www.onlinestoreburberryoutlet.com]バーバリー ブラックレーベル[/url] four [url=http://www.onlinestoreburberryoutlet.com]バーバリー 時計[/url] lior pftr fbpgrx ygoizb uskuohep wr jj mfvs havt yrgc [url=http://www.onlinestoreburberryoutlet.com]ラシット バーゲン[/url] waslwe uaxoak ksdenylt fa kr fpik bhwv lrer xvdjok wxewfh [url=http://www.onlinestoreburberryoutlet.com]http://www.onlinestoreburberryoutlet.com[/url] safwzauw tp ed yhdi vzkf ftzi xgsqbm grrwvt axkwdpjn gp un asws [url=http://www.onlinestoreburberryoutlet.com]burberry ハンカチ 価格[/url] cuwf rzjn eiojvn nvgdxs xqhemmkj dh ip qomp jjmk xdod cgwl

Tanpa Nama berkata...

I love what you guys are up too. This type of clever work and reporting!
Keep up the amazing works guys I've included you guys to my personal blogroll.

Review my web-site: How to get free Minecraft

Tanpa Nama berkata...

hey there and thank you to your info ? I have definitely picked up
anything new from right here. I did then again experience some technical points the usage of this site, since I skilled to reload the web site
many instances prior to I may just get it to load correctly.
I have been wondering if your web hosting is OK? Not that I
am complaining, however slow loading instances times will sometimes impact your placement in google and can injury your high-quality score
if advertising and marketing with Adwords.
Anyway I'm adding this RSS to my email and can glance out for a lot extra of your respective fascinating content. Make sure you update this once more soon..

Here is my website - Minecraft Hacks

Tanpa Nama berkata...

There's definately a lot to find out about this topic. I love all of the points you've
made.

Look into my website - minecraft beta

Tanpa Nama berkata...

I think this is one of the most vital information for me.

And i am glad reading your article. But wanna remark on few general things, The web site style is perfect,
the articles is really nice : D. Good job, cheers

Feel free to visit my website :: free minecraft accounts

Tanpa Nama berkata...

Excellent beat ! I wish to apprentice while you amend your website, how could
i subscribe for a blog website? The account helped me a acceptable deal.

I had been tiny bit acquainted of this your broadcast provided bright
clear concept

Look at my page; password hacking

Tanpa Nama berkata...

Thankfulness to my father who told me regarding this webpage, this blog is genuinely remarkable.


Feel free to surf to my web site - Free Ps3

Tanpa Nama berkata...

These are actually enormous ideas in concerning blogging.
You have touched some pleasant things here. Any way keep up wrinting.


Stop by my blog post :: Linkbucks Auto Clicker